4.3 TOIMINTA—LENNOKKILEIRIT


Heinäkuun
puolessa välissä ja myöhemmin toistamiseen elokuussa järjestimme  perinteisen Jämin lennätysleirin.

Leirien aikana koettiin mm. muiden harrastajien kalusten koon merkittävä kasvu. Enää ei riitä että lennokki on lennokki vaan sen täytyy olla ISO sellainen bensa– tai suihkumoottorilla varustettu. Lisäksi tulee olla pariovet että saadaan kalusto hinattua sisään ja ulos hallista.

Lennätysolosuhteen olivat sään puolesta mainiot. Ruuhkalta ilmatilassa ei voitu tosin nytkään välttyä koska yhä suurentunut kalusto vaati ison ilmatilan ja turvallisuusmarginaalit.

Kerhomme jäsenten rakentamat Klemm sekä Messerschimt  suorittivat upeat ensilennot. Saunaillan päätimme jälleen perinteiseen tapaan iltanuotiolla, jossa kertasimme tarkasti päivän tapahtumia ja paransimme muutoinkin maailmaa.

4.2 TOIMINTA—NUORISO


Nuorisojäsen
et osallistuivat toimintaan hyödyntämällä kerhoiltoja rakennuspuuhissa tai vain neuvoja kysellen ja kokemuksia vaihdellen.

Lennokkikenttä palveli muiden ohella myös nuorisoa.

Aloitimme suunnitelmien laadinnan seuraavan vuoden  lennokkikurssien järjestämiseksi kohteena erityisesti nuoriso.

4.4 TOIMINTA—KILPAILUT

Kerholaiset osallistuivat ennätyksellisesti kaikkiaan kolmeen eri sähköliidokkien kansalliseen kilpailuluokkaan: Näitä olivat jo totutun F5J Nordik luokan lisäksi 2m RC liidokit sekä F3K heittoliidokit. Paras tulossato saatiin Nordik luokassa jossa MiLeläiset sijoittuvat kokonaiskilpailussa 3., 4. ja 5. sijoille!

Kaikkien kisojen ns. kotikenttäosuudet pidettiin omalla Suonsaaren lennokkikentällämme.

Lisäksi järjestimme maalinlaskukilpailun kauden kilpailutoiminnan päätteeksi.     

Kerhomme puheenjohtaja Jukka Lankinen valittiin kauden lopuksi Suomen F5j sähköliidokkilajiryhmän puheenjohtajaksi sekä Petri Ollila varsinaiseksi jäseneksi joten  tulevaisuudessa voimme vaikuttaa näiden kansallisten luokkien kehittämiseen ja kilpailutoimintaan. 

Mikkelin Lennokki Ry

1.YLEISTÄ

Vuosi 201
1 oli MiLen toiminnassa monessa mielessä historiallinen: Aktiiviharrastajien joukko koko 2000 luvulla on nyt suurimmillaan, olemme osallistuneet useampaan eri RC lennokkikilpailuluokkaan kuin koskaan aiemmin ja lisäksi vietimme MiLen 30 vuotisen olemassaolon juhlavuotta. Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin kohti tulevia lennätyskausia!

3. TALOUS

Kerhon talous oli edellisen vuoden jäljiltä kentän kunnostukseen uhrattujen varojen ja lainanoton vuoksi tiukalla. Lainan takaisinmaksun lisäksi tarvittiin jäsenten henkilökohtaisia panostuksia kerhon toiminnan rahoittamiseen mm. välttämättömien ajoleikkurin korjausten,  polttonesteen hankinnan, web julkaisun ja monen muun tarpeellisen kuluerän osalta. Lisäksi teimme päätöksen uuden nurmen ajoleikkurin hankinnasta, joka toteutettiinkin kesäkauden jälkeen viiden kerhon jäsenen toimiessa  leikkurin pääasiallisena rahoittajana.

 

2. HALLINTO

Yhdistyksen johtokuntaan kuuluivat vuonna 2011:

· puheenjohtaja ja rahastonhoitaja Jukka  Lankinen

· varapuheenjohtaja Jukka Hänninen

· sihteeri Matti Warjus

· jäsen  Tauno Parkkinen

· varajäsenet Jukka-Pekka Pulkkinen ja Aki Viinikainen

Johtokunta kokoontui päättämään kerhon asioista kaikkiaan neljä kertaa.

Yleisiä kokouksia oli kaksi. Syyskokouksen yhteydessä vietimme samalla MiLen 30v syntymäpäivää.

Maksavia jäseniä oli  (22) henkeä joista (5) kannatusjäsentä, (4) juniorijäsentä ja (13) varsinaista jäsentä.

Toimintakertomus 2011

4.5 TOIMINTA—KERHOILLAT

Varsinaisia kerhoiltoja vietimme tiistaisin alkaen klo 18.00. Tällöin oli halukkailla mahdollisuus saada neuvoja ja apuja lennokkien rakenteluun ja vinkkejä lennätykseen.

Kerhon tiloja ja välineitä käytettiin ahkerasti myös varsinaisen kerhoiltojen ulkopuolella. Syksyllä aloitimme tilan käytön seurannan kerhovihkon avulla lennokkikentän lennätysvihkon tapaan.

Keväällä lumien sulattua aina lokakuuhun saakka vietimme Suonsaaren lennokkikentällä torstaisin yhteistä lennätysiltaa.

            

4.1 TOIMINTA—LENNÄTYS


Lennätystoiminta
niin sisätiloissa, järvien jäillä ja vedestä käsin sekä tietysti kesäaikana lennokkikentällä jatkui erittäin vilkkaana.

Lämmin kesä oli suotuisa lennätystoiminnalle. Lennokkikentän käyttö kenttävihkoon kuitattujen  lennätysmerkintöjen mukaan oli 271 vuoden 2011 aikana.

MiLen syystapahtumaa vietettiin sovittuna varapäivänä 4. päivä syyskuuta ihanteellisen lennätyssään vallitessa. Paikalla oli jälleen kerran lähes koko kerhon väki sekä myös ulkopuolisia toiminnasta kiinnostuneita.

MiLen leikkimielinen maaliinlaskukilpailu pidettiin syystapahtuman jälkeen 25. syyskuuta koleahkossa ja kosteassa syys-säässä.

Lennätystoimintaan kuluu väistämättä myös kalustotappiot. Kuluneena vuonna katosi ennätysmäärä radio-ohjauksella varustettuja lennokkeja. Osa löysi tien takaisin kotia pitkän metsässä tai pellossa olon jälkeen. Parasta tässä oli kuitenkin se että löydetty kalusto tullee vielä takaisin  lentokuntoiseksi!

Lennokkeina yhä enenemässä määrin lisääntyvät erilaiset paketista lähes lentovalmiit lennokit. Suurimpana poikkeuksena edellisestä lienee kuitenkin  2m kisakoneet (Miles) joita oli talven ja kesän aikana rakennettu kaksin kappalein rakennussarjan puuosista.

4.6 TOIMINTA—TIEDOTTAMINEN

Mikkelin Lennokin omia web– sivuja ylläpidettiin osoitteessa http://lentoon.org, josta saattoi seurata tulevia tapahtumia.


            

5. JÄSENYYDET

Mikkelin Lennokki ry. on kuulunut heti perustamisestaan lähtien Suomen Ilmailuliitto ry:hyn. 

Jäsenyys Etelä-Savon Liikunta ry:ssä, ESLi:ssä jatkui myös vuonna 2011.


            

4.7. TOIMINTA—LENNOKKIKENTÄN KUNNOSTAMINEN

Lennokkikentän kunnostaminen oli edellisen vuoden panostuksen johdosta pitkälti ylläpitoluontoista. Ylläpidolle perustan loi virallisen kenttämestarin valinta kerhomme jäsenten joukosta. Kenttämestari vastasi myös käytännössä itse ruohon leikkuusta ja ehkä juuri siksi kenttä oli koko ajan moitteettomassa kunnossa. Nurmen ajoleikkuri kärsi kaksi vakavampaa rikkoutumista kauden aikana mutta onneksi kerhosta löytyi tähänkin tehtävään osaava henkilö. Viimeisen leikkurin rikkoutumisen yhteydessä nurmikko saatiin leikattua Kaupungin avustuksella. Uuden ajoleikkurin hankinta oli ajankohtainen ja se toteutettiinkin loppuvuodesta.

            

http://lentoon.org

4.8. MiLe-30V JUHLA

Vietimme MiLen 30 vuotis syntymäpäiviä suurella joukolla täsmälleen oikeaan aikaan eli 26. marraskuuta 2011.

Mikalon kokoustiloissa olivat paikalla mm. kaikki yhdistyksen perustaja– sekä lähes kaikki nykyiset jäsenet.

Tilaisuudessa muisteltiin kerhon historiaa vanhojen ja vähän uudempienkin valokuvien ja videoiden avulla.

Myös hyvien tarjoilujen ja ohjelman kera tilaisuuden varattu kuuden tunnin juhla-aika ei käynyt kenelläkään pitkäksi.

Paikalle oli tuotu edustava valikoima harrastusvälineitä: Nykyaikaisia kisaliidokkeja ja mm. quadro-kopteri.

Juhlassa palkittiin Jukka Lankinen ja Sakari Silvennoinen pitkästä ja pyyteettömästä työstä kerhon hyväksi. Lisäksi palkittiin maaliinlaskukisan voittaja Jukka Hänninen.

Palkintoja riitti myös muulle juhlaväelle kun juhlassa myynnissä olleet arvat toivat lähes kaikille voiton kotiin.

Professori ja perustajajäsen Pekka Vallittu piti esitelmän siitä kuinka lennokkiharrastus on antanut kipinän kehittää teknologiaa maailman huipulle saakka - Luuta tullaan tulevaisuudessa korvaamaan ihmisten varaosissa kuitulujitetekniikalla.

Kiitos kaikille!

 

            

Muut toimintakertomukset vuosilta 2006  2008 2009 2010 2012