Mikkelin Lennokki Ry

3. KERHOTILAT


Kerhotila kaipaa jatkuvaa huomiota niin yleisen siistimisen kuin kalusteiden osalta. Suuri taloudellinen panostus ei ole kuitenkaan tulevanakaan vuonna mahdollista. Mikäli kuitenkin tarjoutuu tilaisuus saada käytöstä poistettavia hyväkuntoisia työpöytä- tai muita toimistokalusteita kohtuuhintaan käytetään tilaisuus hyväksi.

Tarpeen mukaan hankimme edelleen erikoistyövälineitä kerhotiloissa tapahtuvan lennokkien rakentamisen ja korjauksien mahdollistamiseksi.

Kerhotila kaipaa myös tietokoneen ja tulostuksen käyttömahdollisuutta. Tietokone mahdollistaa mm. erilaisten lennokkimoottorimallien simuloinnin. Laitteisto hankitaan mikäli tarkoitukseen sopivat käytetyt laitteet saadaan edullisesti.

 Kerhoillat pidetään jatkossakin tiistaisin klo 18:00 alkaen. Kerhotilojen käyttö myös muina aikoina mahdollistetaan avainten haltioiden toimesta.

4. LENNOKKIKENTTÄ

Vuoden 2012 tavoitteena on autoille parkkipaikan rakentaminen. Nyt etenkin sateisina kesinä parkkipaikkana käytetty alue muuttuu liejuiseksi.

Tarkoitus on myös saada jo tasoitettu nurmipintainen kenttäalue vielä entistäkin tasaisemmaksi niiltä osin kun se toimii koneiden nousu- ja laskeutumisalustana. Lisäksi pyrimme laajentamaan tasoitettua aluetta entisestään.

Lisäksi tulemme panostamaan kiitorata-alueen peruskunnostukseen isompien moottorilennokkien käytön mahdollistamiseksi.

Muun kenttäalueen osalta on tärkeää etteivät jo aiemmin tehdyt kunnostustoimet valu hukkaan. Tämä edellyttää mm. vesakoitumisen estoa tavalla tai toisella.

 

Mikkelin Lennokin toimintasuunnitelma vuodelle 2012

YLEISTÄ

Vuonna 2012 tavoitteenamme on edelleen kasvattaa jäsenmäärää ja saada joukkoomme lisää lennokkiharrastajia. Tällä tavoitteella on monta eri puolta:

Kerhoon kuuluvilla on aina mahdollisuus hyödyntää parhaiten kokeneempien harrastajien osaamista. Tämä on tärkeää jo siksi että laji on varsin tekninen. Liian usein yksin toimiessa jää lajin kiinnostus sikseen kaluston rikkoontuessa.

Tarvetta ei myöskään vähennä se tosiasia, että aloittelijoiden käsiin ajautuu liian vaikeita ensi-lennokkeja puutteellisin ohjein.

Kasvattamalla harrastajamäärää luomme samalla edellytyksiä pitää lennokkikenttä hyvässä kunnossa ja kehittää sitä edelleen.

Myös harrastuksen ja sen eri kilpailulajien tunnetuksi tekeminen Mikkelin seudulla tulee lisääntymään kun järjestämme vuonna 2012 entistä enemmän erilaisia tapahtumia ja kilpailuja.

Lisäksi kerhomme jäsenet ovat ottaneet vastuuta kansallisten RC liidokkiluokkien kehittämisessä: F5j  sähköliidokkilajiryhmän sekä 2MRC luokkaryhmän puheenjohtajuudet ja varsinaisen jäsenen rooli kaudelle 2012 tulevat antamaan paljon vaikutusmahdollisuuksia.

2. KURSSITOIMINTA

Järjestämme kaksi nuorisolle suunnattua lennokin rakennus ja lennätyskurssia.

Jatkamme edelleen lennätystapahtumien järjestämistä, johon pyrimme saamaan kerhoon kuulumattomat mukaan kokeilemaan radio-ohjatulla lennokilla lennättämistä.

Tavoitteena järjestää hyväksi havaittu RC-simulaattori lennätystapahtuma myös vuonna 2012.

Mahdollisuus myös avustettuun rakennustoimintaan kerhotiloissa kerhoiltoina on osa ohjausta harrastuksen pariin.

5. LENNÄTYSTOIMINTA

Kesäaikana torstaisin pidetään lennätysilta jolloin mahdollisimman monen jäsenen toivotaan pääsevän paikalle.

Keväällä ja syksyllä järjestämme perinteeksi muodostuneen vapaamuotoisen lennätystapahtuman, johon pyrimme saamaan myös uusia harrastajia mukaan.

Tulemme hyödyntämään talvella myös lampien ja järvien jäitä keliolosuhteiden niin salliessa.

Sisälennätystoimintaa jatketaan mahdollisuuksien mukaan riippuen sisälennätyspaikkojen saamisesta kohtuukustannuksin kerholaisten käyttöön.

 

Toimintasuunnitelma 2012

6. KILPAILUTOIMINTA

Vuonna 2012 j
ärjestämme seuraavissa luokissa RC sähköliidokkien kotikenttäkenttäkilpailuja:

- F5J-Nordik

- F5J –400 Outrunner

- 2m RC liidokki

- F3K heittoliidokki 

Vaikutamme F5j sähköliidokkilajiryhmän puheenjohtajan ja varsinaisen jäsenen voimin kansallisten luokkien kehittämiseen ja kilpailutoimintaan. 

Tulemme edelleen järjestämään sovelletuilla Nordik- säännöillä kilpailuja, johon voi osallistua millä tahansa liidokilla, jossa on voimanlähteenä sähkömoottori. Tästä ns. tasoituskertoimia hyödyntävästä kilpailusta on kerholaisilla pelkästään hyviä kokemuksia.

Lisäksi järjestämme ainakin yhden maaliinlaskukilpailun.

 

 

7. LEIRITOIMINTA JA RETKET

Järjestetään jo perinteeksi muodostunut lennätysleiri kesän aikana Jämin maisemissa. Tavoitteena on myös löytää toinen leiripaikka lähempänä omaa kotikenttää.

Keväällä järjestettävä Model Expo näyttelyyn osallistumme järjestämällä yhteiskuljetuksen Helsingin Messukeskukseen.

 

 

8. TALOUS

Talous on kohtuullisessa kunnossa jota rasittaa kentän kunnostamiseen vuonna 2010 otettu laina. Lisäksi vanhan ja rikkoutuneen nurmen ajoleikkurin uusiminen rasittaa kulupuolta ainakin koko vuoden 2012 ajan.

Tulot muodostuvat vuonna 2012 edelleen pienistä puroista joita ovat jäsenmaksut ja kentän käyttömaksut. Toivottavasti saamme myös jatkossa avustusta kerhotoiminnan ja erityisesti sen hallinnoiman kentän kehittämiseen.

 

 

 

MILE JOHTOKUNTA

Aiemmat toimintasuunnitelmat 2006 2007 2008 2009 2010 2011